18 Aralık 2012 Salı

Bu Haftaki Konumuz Kap Kekler Püf Nokta ve Tarif


Yeni açtım blogumuzu biliyosunuz yeni yeni yazıcam inş. Ama böyle bir blog oluşturmayı uzun zamandır düşünüyordum. İçinde Kadın'a dair herşey olan . Alışveriş ,yeni ürünler, öneriler, yemek , kek-pasta tarifleri. Bu aralar bir şeker hamuru kurabiye-pasta çılgınlığı almış başını gidiyor.

Hımm kek-pasta-kurabiye  deyince bu aralar benim aklıma tek isim geliyor. www.butiktasarimlar.com yaratıcısı Sevgili Arkadaşım Esin. Harika denemelerini , tarif ve püf noktalarını ve önerilerini burada paylaşmasını istedim .Beni kırmadı . Şimdi kendisinden bize gelen yazıyı aşağıda olduğu gibi paylaşıyorum .Bu arada kek-pasta kalıp malzeme ile ilgili alışverişleriniz için www.hepsidelazim.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Merhabalar;
   Artık sevgili Evrim arkadaşımın bloğunda da değişik yemek,kek,kurabiye vb.tariflerle sizlerle olacağım.Burada ufak tefek sırlar,püf noktalarını sizlerle paylaşacağım.
   Bu haftaki konumuz kap kekler.Bildiğiniz gibi artık kap kekler her yerde çok revaçta.Doğum,doğum günü,her türlü kutlama ve hatta düğünlerde bile tercih edilmeye başlandı.Ufak tefek dokunuşlarla,çok hoş sunumlar yapmaya olanak sağladığından sevdiklerimizi mutlu etmek için güzel bir seçenek.
   Kap kek pişirirken karşılaşılan en önemli sorun özellikle kağıtlara döküldüğünde yayılması ve kötü bir görüntü oluşturması.Bunu önlemenin en ideal çözümü ise kap kek,muffin kalıpları kullanmak. Çeşit çeşit kap kek kalıpları var bildiğiniz gibi.Özellikle son yıllarda silikon kalıplar çok tercih ediliyor.Ben de kullanıyorum aslında ama çocuklara yedirirken silikon maddesinden keke bir kimyasal geçip geçmediğinden de şüphe etmiyor değilim.Özellikle gül silikon kalıplarıyla harika gül buketleri oluşturulabiliyor.Ama bana kalırsa en sağlıklısı teflon kalıplar.Hem bunlara keki dökmeden önce kağıt yerleştirebiliyoruz.Hem keklerimiz düzgün çıkmış oluyor hem de şık bir sunum elde ediliyor.
   Gelelim kap kek tarifine;
  1. 2 kahve fincanı (120 gram) un,
  2. 1 su bardağının 2 parmak altı kadar (140 gram) şeker,
  3. 1 buçuk tatlı kaşığı kabartma tozu,
  4. Biraz tuz,
  5. 40 gram tereyağı,
  6. 2 kahve fincanı (120 mililitre) tam yağlı süt,
  7. 1 tane yumurta,
  8. 1 paket toz vanilya.
İlk olarak fırını önceden 170 dereceye alın ve ısıtın.Un, şeker, kabartma tozu, tuz ve tereyağını büyükçe bir kase içine koyup mikserle yavaş devirde, karışım kum gibi bir görüntü alana dek karıştırın.Sütün yarısını yavaşça kaseye dökün ve tüm karışıma karıştırarak yedirin.Bir başka kasede geri kalan süt, vanilya ve yumurtayı çatalla birkaç saniye çırpın ve büyük kasedeki unlu karışıma boşaltıp mikserle karıştırmaya devam edin. Kasenin kenarında biriken malzemeyi sıyırıp orta yere aktarın ve iki dakika daha  karışımı çırpmaya devam edin. Ama çok fazla çırpmayın.Karışımı kağıt kaplara paylaştırın. Kapları üçte iki seviyeye kadar doldurun.Önceden ısınmış fırında 20-25 dakika pişirin. İçlerine bir kürdan batırıldığında temiz çıkıyorsa kekler pişmiş demektir.
 Vanilyalı kap keki çok fazla pişirmemeniz gerekiyor. Bu tür keklerin rengi koyu sarı olmalı. Üzerine bastırıldığında da puf puf olmalı ve yaylanmalı.

Üzerine isterseniz kremşanti hazırlayıp krema sıkma pompaları ile şekil verip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…
(Yok ben yapamam hazır isterim derseniz çok yakında sitemde farklı kap kek modelleriyle sizlerle olacağım. www.butiktasarimlar.com )

1 yorum:

  1. Evrimcim hayırlı uğurlu olsun inşallah herşey gönlünce olur canım

    YanıtlaSil